Elf uur ’s ochtends blijkt de beste tijd voor bier

We zullen niets overdrijven als we zeggen dat we er met z’n allen niet vies van zijn; bier. Ieder z’n voorkeur natuurlijk, van Grolsch tot Amstel of Heineken, maar wanneer is het nou eigenlijk de beste tijd om het te drinken?

11 uur ’s ochtends

11 uur ’s ochtends is het antwoord, stelt Fiona de Lange. Fiona was al zytholoog (een kenner van brouwtechnieken en aroma’s) en biersommelier, en sinds kort heeft ze ook haar titel cicerone op zak. Een cicerone bezit alle kennis over biertaps, tappen en serveren.

Zelf proeft De Lange één keer per week nieuwe biertjes. ,,Om elf uur ’s morgens is de beste tijd: na het ontbijt, voor de lunch. Eén goede slok is al voldoende.”

Wie denkt dat die jury na het proeven het bier weer uitspuugt, zoals bij wijn, heeft het mis. ,,Bier moet je doorslikken”, verklaart De Lange. ,,Je smaakpapillen voor bitter zitten achter in je keel.”

Altijd geweten dat we goed bezig waren guys, maar bevestiging is altijd leuk….

Bron: AD.nl

Meer van dit: