De Spaanse Jose transformeert van zwerver tot stijlvolle gentleman

2 maanden geleden door

Een Spaanse zwerver die omgetoverd wordt tot een echte gentleman. Het overkwam Jose Antonio die nadat hij depressief raakte op straat belandde en vervolgens zijn geld moest verdienen als parkeerwachter om nog te kunnen overleven. In Spanje werkt het trouwens net even iets anders dan in Nederland als het gaat om hulporganisaties en instanties waar je terecht kunt, mocht je daar op straat belanden dan ben je ook echt op jezelf aangewezen. Als je Jose in eerste instantie zo ziet dan krijg je niet echt de indruk dat onder zijn lange baard en ongewassen kleren een flamboyante man schuilt. Al verklappen zijn indringende ogen dit misschien wel een beetje..

La transformación
Ook als je naar de bovenstaande foto kijkt dan geloof je het bovenstaande verhaal waarschijnlijk nog steeds niet. Kapsalon La Salvajera besloot Jose een gratis make-over te geven en hem te transformeren tot, ja mogen we toch wel zeggen, een goed uitziende man die op de cover van menig tijdschrift niet zo misstaan. Na een knip- en verfbeurt wordt Jose ook nog eens voorzien van een stijlvolle rode broek en een wit overhemd die de transformatie helemaal af maken. Vooral op Jose zelf heeft dit een grote indruk gemaakt, al moeten we zeggen dat wij er ook wel van stonden te kijken!


El espíritu de la plaza
Na eenmaal opgedoft te zijn besloot de 55-jarige Jose de straten van Mallorca op te gaan om te kijken of buurtbewoners hem nog zouden herkennen. Het zal je niet verbazen dat veel mensen niet in de gaten hebben dat hij het is en slaan stijl achterover van verbazing. Jose stond altijd bekend als El espíritu de la plaza (“De Geest van het Plein“), maar zal dankzij deze indrukwekkende metamorfose voortaan anders herinnerd worden door de lokale bevolking.

In deze kort documentaire zie je hoe het hele gebeuren plaats heeft gevonden. De video is helaas in het Spaans maar de beelden spreken eigenlijk voor zichzelf.

El espiritu de la plaza

Todos tenemos una historia.. y esta es una de esas que vale la pena contar.Hoy la salvajería cumple 3 años, y queremos compartir con vosotros nuestro proyecto más personal.nuestro resumen de estos 3 años es; el rodearte de buenas personas te hace feliz!

Geplaatst door La Salvajería op maandag 13 maart 2017

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Blijf op de hoogte van mannenblog Guys!
Like ons op Facebook en ontvang de tofste artikelen direct op je tijdlijn!

Meer van dit: