Bij restaurant Zauo moet je eerst je eigen vis vangen voordat je kan eten

Ooit wel eens je eigen eten gevangen in een restaurant? In Japan bij restaurant Zauo kan dat dus en mogen gasten vissen op hun eigen vis en vervolgens opeten, hoe tof is dat? Bij binnenkomst vindt je een groot schip dat omringd is door een groot aquarium vol met vissen en mag je vervolgens je eigen eten binnen hengelen. Daarna mag je bij de kok aangeven hoe je ‘m gebakken wilt hebben: gegrild, tempura gefrituurd of als sushi. Kortom, voor ieder wat wils dus.

Inmiddels heeft de eigenaar van het restaurant, Noriki Takahashi, al meerdere vestigingen in het land ondanks dat sommige kritiek hebben op het concept. “We totally understand there’s a debate going on, but we’d like people to understand we’re not doing this just as entertainment. We do want people to have a good time, but there’s a message we want to send that you’re eating a life. You’re killing a fish and eating it, and in Japan we pray before every meal and say, ‘Thank you for the lives you have given.’ Thats the message behind this restaurant.”, aldus Noriki.

Bron: Ballinnn

Meer van dit: