ÉLKE EURO gaat direct naar het goede doel en alles wat met handige acties bijeen wordt gebracht komt goed terecht. Dat dáchten althans alle mensen die zich in de loop der jaren inzetten voor 3FM SERIOUS REQUEST. Maar PRIVÉ hoort in Hilversum toch wat anders, en wat blijkt? Wel degelijk gaat een deel naar de kosten: in 2017 bijna twee ton, een jaar eerder zelfs bijna het dubbele…

Eventjes de website aanpassen!

En wat doe je als je met zo’n feit geconfronteerd wordt? Dan ga je liegen en pas je stiekem de tekst op je website aan. Gelukkig worden kopieën van websites bewaard via archive.org..

Oude versie, linkje

Hoeveel van het opgehaald geld van 3FM Serious Request gaat naar het Rode Kruis?

“Elke euro gaat naar het Rode Kruis, en dus direct naar de slachtoffers van de stille ramp. Er gaat dus ook geen geld naar het salaris van de directeur van het Rode Kruis.”

Nieuwe versie, linkje

Hoeveel van het opgehaald geld van 3FM Serious Request gaat naar het Rode Kruis?

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat geheel naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis gebruikt maximaal 3,5 procent van de opbrengst om de actie mogelijk te maken. Denk daarbij aan promotie en productiekosten voor NPO, Rode Kruis en andere betrokken partijen, catering, bankkosten en de kosten die reportages in het buitenland met zich meebrengen.

Wat nog het meest bijzondere is is dat het ook nog eens een percentage betreft (3,5%), een soort van bonusregeling dus. Hoe meer het glazen huis binnen harkt, hoe hoger de vergoeding.. Toch niet zo integer als men dacht, NPO?

Bron: Telegraaf