De hogesnelheidstrein Eurostar gaat de concurrentie aan met vluchten tussen Amsterdam en Londen. Binnen een paar maanden zal een nieuwe, directe treinverbinding tussen beide hoofdsteden van start gaan, aldus het Engelse Daily Mail.

‘Directe trein naar Londen wil prijsoorlog met goedkope vluchten’

De exacte vertrektijden en kosten zijn nog niet bekend, maar we weten wél dat er twee treinen per dag zullen rijden op het traject en dat de trein zal stoppen in Brussel en Rotterdam. Als er genoeg animo voor is kan de route zelfs doorgetrokken worden naar Utrecht, zegt Eurostar.

De Eurostar doet een kleine vier uur over de trip, terwijl een vliegtuig nog niet eens een uur onderweg is. Daar staat tegenover dat je met de trein direct in de binnenstad van Londen uitstapt en onderweg meer comfort hebt. En daarnaast, hoelang moeten we tegenwoordig van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn? Als je het zo bekijkt valt de tijd best mee.

Hoewel je met budgetairlines soms al voor een paar tientjes heen en weer vliegt, gaat de trein ook niet veel kosten. Eurostar geeft binnenkort meer informatie over de prijzen en de exacte reistijden, keep you guys posted!