Heb jij een voorliefde voor techniek en ben jij gek op avontuur? En heb je er wel eens over nagedacht om aan de slag te gaan bij Defensie? Waarschijnlijk niet. En dat is niet zo gek ook, want met al die functieomschrijvingen is het soms enorm onduidelijk. Want zeg nou zelf, wat is in hemelsnaam een Matroos TD of een AVT’er dan?

Juist, dat is exact wat Tim Haarsje kent hem wel, die geniale droge gast van New Kids – zich in bovenstaande video ook afvroeg en vroeg het de mensen op straat. En het antwoord Administratief verantwoordelijke taak was niet het antwoord dat Tim had verwacht. Dus om het juiste antwoord te vinden, en om te onderzoeken wat je werkzaamheden als technicus bij Defensie nou écht inhouden, ging Tim langs bij Kevin. Kevin is onderofficier Avionica en legt uit dat je als AVT’er verantwoordelijk bent voor alle elektrische systemen in een vliegtuig. Ja alles; boordsystemen, missiesystemen én vliegsystemen. En dan hebben we het alleen nog maar over een AVT’er, want er zijn daarnaast nog honderden verschillende technische beroepen.

Technicus bij Defensie. Je moet het maar kunnen

Heb jij een voorliefde voor techniek, ben jij gek op avontuur en na het zien van de bovenstaande video enthousiast geworden over het werk als technicus bij Defensie? Meld je dan gewoon even aan voor de infodag via: werkenbijdefensie.nl/techniek