De zomer is weer in aantocht dus dat betekent dat maar één ding: het terras opzoeken! En wat is heerlijker dan een lekker fris biertje erbij? Bavaria lanceert vandaag hun nieuwe dorstlesser, de 0.0% Mex!

Een zomers bruisend alcoholvrij biertje dat gebrouwen is uit zuiver natuurlijk mineraalwater en heeft een subtiele tequila-lemon twist waardoor het een originele Mexicaanse biersmaak heeft. Dit zou zo maar eens het favoriete zomerdrankje kunnen worden…

Nederlands biertje met een Mexicaanse tintje
In Nederland weten we hoe we bier moeten brouwen en in Mexico weten ze hoe ze tequila moeten maken, combineer beide en je krijgt een heerlijk ’s zomers biertje! Bavaria is nu al een aantal decennia pionier op het gebied van alcoholvrije biertjes, zo introduceerde zij als eerste een alcoholvrije witbier. Dit bleek zo goed aan te slaan bij het grote publiek dat ze vervolgens besloten meerdere alcoholvrije biertjes te gaan produceren. Zo verkopen ze ondertussen de 0.0% ORIGINAL, 0.0% RADLER, 0.0% FRUITY rose en nu sinds vandaag dus ook de 0.0% MEX.

Alcoholvrij bier maakt zijn opmars
Met de lancering van de 0.0% Mex hoopt Bavaria deze zomer in te spelen op de toenemende behoefte aan alcoholvrij bier en de stijgende vraag naar Mexicaanse bieren. Marketing Director Lieke Duijmelings had het volgende erover te zeggen: “Als onafhankelijke brouwer zijn we altijd op zoek naar originele en verfrissende ideeën om de consument op ieder moment van een passend biertje te voorzien. We zijn marktleider in het alcoholvrij segment en blijven die categorie ook graag uitdagen. Dit alles komt prachtig samen in Bavaria 0.0% Mex. Het is niet alleen een innovatie op smaakgebied, maar het laat ook zien dat alcoholvrij bier zomers hip kan zijn. Iedere zomer kent zijn eigen terras-trends en daar gaat Bavaria 0.0% Mex dit jaar ongetwijfeld een mooie bijdrage aan leveren.”

Het geheim van de familie Swinkels
Waarom Bavaria zo succesvol is met hun alcoholvrije biertjes is geen toeval, de reden is namelijk dat zij een speciale brouwmethode gebruiken voor hun pilsener. Bavaria is namelijk de enige brouwerij ter wereld die direct alcoholvrij bier kan produceren waardoor de originele smaak onaangetast blijft. Wat is het verschil met andere brouwerijen? Die brouwen een pilsener op de gebruikelijke manier en onttrekken de alcohol achteraf. Dit is helaas ook vaak terug te proeven in het bier, want naast het onttrekken van alcohol verliest de pilsener ook een deel van de smaak. Dit is jammer aangezien dit voorkomen kan worden, dat is in ieder geval wat de familie Swinkels bewezen heeft.

Op de hoogte blijven van meer nieuws? Volg Bavaria dan op facebook, instagram of twitter.