Houd je van reizen en whisky proeven? Dan hebben wij misschien wel dé ideale droombaan voor je gevonden! De Engelse reisorganisator Stagweb zoekt namelijk mensen die parttime langs Schotse whiskydistilleerderijen wilt gaan om de rondleidingen en de drinkwaar te testen.  

Geen zorgen over competenties want er worden aan de kandidaten geen eisen gesteld. “Hij of zij moet 18 jaar of ouder zijn, maar enige kennis van whisky is niet nodig. Je moet het gewoon lekker vinden“, aldus een woordvoeder van Stagweb. “Whiskyproeven is hier een nogal snobberige aangelegenheid: er zijn allemaal regels over hoe je het zou moeten drinken, maar dat haalt wat ons betreft de lol er af. Whisky is lekker en een bezoek aan een distilleerderij is een leuk uitje, dat zouden meer mensen moeten meemaken.’’

Als nieuwe werknemer test je de rondleidingen die distilleerders geven en kijk je hoe gasten behandeld worden. Een mooie bijkomstigheid is dat je je huidige baan (als je die al hebt) niet hoeft op te zeggen, de bezoeken kunnen namelijk worden ingepland rond je werk en tijdens het weekend. Mocht je interesse hebben, je kan nog tot het einde van deze maand hier solliciteren. Een lange sollicitatiebrief hoef je niet in te dienen, Stagweb wilt in slechts 150 woorden weten waarom ze jou zouden moeten aannemen.