Wat ons betreft zien we deze sport graag terugkomen op de komende Olympische Spelen. De Beer Mile is een soort van hardloopwedstrijd waarbij je tussendoor ook bier moet drinken en iedereen maar denken dat sporten en bier drinken niet samen gaan. In totaal moet je 4 bierflessen (1.4 ltr) wegwerken en tussendoor 1.6 kilometer rennen. De 28-jarige Corey Bellemore uit Canada heeft de afgelopen editie gewonen en deed dit slechts in 4 minuten en 33 seconden en zette hiermee gelijk een nieuw wereldrecord neer.

Mocht je nou denken dat kan ik sneller kunnen we je gelijk uit je droom helpen, kleine kans namelijk. Hele kleine kans zelfs. Bellemore heeft namelijk van te voren onderzoek gedaan hoe je het snelst een flesje bier kan wegwerken en het blijkt dat onder een hoek van 45 graden dit het meest efficiënts is. In deze ‘perfecte’ positie heb je slechts 7 seconden nodig om de 354.88 ml bier naar binnen te slurpen. Drie keer raden hoelang Bellemore erover heeft gedaan per biertje tijdens de wedstrijd? Inderdaad, 7 seconden..

Wil je het met rennen van Bellemore winnen dan zul je ook van hele goede huizen moeten komen, zo is hij namelijk een echte atleet met een PR op de 1500m van 3 minuten 42 seconden. Even voor je beeldvorming, dan ren je gemiddeld zo’n 25 km/u, een snelheid die de meeste van ons nog geeneens met fietsen halen. In de onderstaande video zie je hoe Bellemore het wereldrecord op z’n naam zet!