Ben jij zo’n iemand die wel van een pilsje houdt én daar eigenlijk ter compensatie wat (meer) voor zou moeten gaan sporten? Dan is dit sportevenement wel wat voor jou; een 5km run met iedere 500 meter een welverdiende(!) pauze..

Boerne 5.0K race

Maak kennis met de Boerne 5.0K race, een hardloopwedstrijd waar je om de 500 meter bier en donuts kunt nuttigen. Ook kun je tussendoor gebruik maken van een rookpauze om even ‘op adem te komen’. Klinkt bizar inderdaad, maar het kan in Boerne, een stadje in het Amerikaanse Texas.

Bier, koffie en donuts

Deze wedstrijd is voor alle ‘onderpresteerders’, staat er op de website van het evenement. Voor de ‘race’ begint krijgen alle deelnemers een lekker biertje om zich voor te bereiden. Halverwege vind je een koffie en donut kraam, zodat je je energie kunt aanvullen. Daar vind je ook een rokersruimte, mocht je daar zin in hebben.

Vervolgens kun je de race vervolgen en ontvang je aan het einde een medaille en een sticker. De sticker kun je overal opplakken om iedereen te laten zien dat je lui bent en trots. Als je een VIP-ticket koopt voor het evenement mag je er trouwens ook voor kiezen de race helemaal niet te lopen, maar het parcours te rijden met een Volkswagen busje.

Uitverkocht, dan maar volgend jaar meedoen?!

Hadden wij je al helemaal enthousiast gemaakt? Sorry! Het evenement vindt op 5 mei plaats en alle kaarten zijn helaas al uitverkocht. Maar hé, dikke kans dat het volgens jaar weer raak is, een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen nietwaar?!

Met wie van jou maten zie je je deze loop wel doen?

Bron: Metro