Met Pablo Escobar hebben we allemaal kennis kunnen maken in de serie Narcos, maar zijn broer Roberto Escobar blijkt minstens net zo gek. Hij eist $1 miljard van Netflix, anders moet de serie Narcos uit de lucht. Dat weet Panorama.nl te melden.

$1 miljard

$1 miljard eiste hij in een brief die hij naar Netflix stuurde op 1 juli 2016, omdat de streamingdienst de naam van Pablo Escobar gebruikte zonder zijn toestemming. ‘Ik accepteer het niet dat Netflix of een andere productiemaatschappij een serie of film over mijn broer maakt zonder mijn toestemming. Dat is zeer gevaarlijk, vooral zonder onze toestemmen. Dit is mijn land’, zei hij tegen the Hollywood Reporter.

Volgens Roberto Escobar is Netflix bang en zijn ze nu met hem aan het praten over een betaling. ‘Als we niets ontvangen, stoppen we de show. Het zijn onze rechten en die gelden ook voor Narcos’, aldus Roberto.

Carlos Muñoz Portal

Roberto Escobar had ook een mening over de doodgeschoten medewerker van Narcos in Mexico. De 37-jarige Carlos Muñoz Portal was voor een nieuw seizoen Narcos gebieden aan het bekijken waar scenes opgenomen zouden kunnen worden. Hij werd 11 september dood gevonden in zijn auto in centraal Mexico, in een regio die als gevaarlijk bekend stond. De politie weet nog niet wie er voor de dood van de scout verantwoordelijk is. Wel vermoedt de politie dat voor de dood een achtervolging plaatsvond.

Volgens Roberto had Netflix huurmoordenaars moeten inhuren om hem te beschermen. Opvallend was dat Roberto tijdens de drugshandel van zijn broer de chef was van alle huurmoordenaars in het Medellin Cartel.

Sinds 2013 weer vrij

Roberto Escobar werd in 1993 vlak na de dood van Pablo aangehouden door de nationale politie van Colombia. Hij kreeg later 13 jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de drugsoorlogen en kwam in 2013 vrij. Een jaar later legde de rechten vast op de naam van zijn broer. Hij zette daarom het bedrijf Escobar INC op.

Bron: Panorama