Wil je echt wat van het land zien dan kan je beter met de trein reizen dan constant in het vliegtuig stappen om te gaan hoppen van bestemming naar bestemming. Nadeel is alleen vaak dat je reistijd aanzienlijk toeneemt maar sommige treinreizen zijn absoluut de moeite waard om wat meer tijd aan kwijt te zijn! Hieronder een paar treinreizen die je zeker aan je bucketlist kan toevoegen…

#11: Alaska RailRoud, Alaska
Deze route is bijna 800 km lang en loopt van Zuid-Alaska naar Noord-Alaska. De reis brengt je langs de meest adembenemende bergen en natuurgebieden, vooral het stuk tussen Anchorage en Denali is een absoluut hoogtepunt van de trip.

#10: Durango Narrow Gauge, Colorado
Hier stap je nog in een echte ouderwetse stoomtrein die rijdt tussen Durango en Silverton. Het spoor is 73 km lang en leg je in 3,5 uur af waarbij je ondertussen door een schitterend berggebied gaat.

#9: Reunification Express, Vietnam
Een treinverbinding van Hanoi naar Saigon en brengt je langs allemaal kleine dorpjes en rijstvelden en gaat dwars door de ongerepte jungle. De treinreis duurt zo’n 2 dagen maar komt langs genoeg plekken die absoluut de moeite waard zijn om even te stoppen.

#8: Tren a las Nubes, Agentinië
Letterlijk vertaald betekent Tren a las Nubes ‘trein in de wolken’ en heeft deze naam gekregen omdat de treinreis je brengt naar de bergen van Salta wat grenst aan Chili en stijg je meer dan 400 meter. De rit duurt in totaal 7 uur maar is zeker de moeit waard.

#7: Rocky Mountaineer, Canada
Deze relatief kleine trein rijdt tussen Vancouver en Banff en gaat onder andere langs de indrukwekkende Rocky Mountains. De reis kan varieren van 2 dagen tot zo’n 2 weken..

#6: Flåmbane, Noorwegen
De Flambane rijdt over de 500 kilometer lange route van Oslo naar Bergen en brengt je langs vele schitterende fjorden en natuurgebieden.

#5: Grand Canyon Railway, Arizona
Hier kom je langs de befaamde kliffen van de Grand Canyon en ga je dwars door de adembenemende natuurparken en bezoek je een aantal historische treinstations.

#4: De Ghan, Australië
De Ghantrein brengt je onder andere langs de rode woestijn van Alice Springs en rijd over een 3000 km lang spoor dat loopt van Darwin naar Adelaide. Om de hele route af te leggen ben je zo’n 54 uur bezig.

#3: Transsiberië lijn, Rusland naar China
De Trans-Siberian Railway is meer dan 9000 km lang en is hiermee de langste treinverbinding ter wereld. In principe zou je in 7 dagen van Moskou naar Vladivostok kunnen reizen maar het zou toch enigszins zonde zijn om tussendoor plaatsen zoals Beijing over te slaan.

#2: Road to the Isles, Schotland
Deze rit brengt je onder andere langs de bekende Glennfinnan Viaduct (uit de Harry Potter-films) en leg je af in een echte ouderwetse stoomtrein.

#1: Kandy naar Ella, Sri Lanka
Volgens vele de mooiste treinreis ter wereld, de route van Kandy naar Ella in Sri Lanka. De rit duurt zo’n 6 uur en brengt je langs allemaal dorpjes, theeplantages en gaat dwars door de schitterende natuur.