Van vroeger tot nu
Kikuo Ibe, voormalig hoofd horlogeontwerp bij CASIO, ontwierp in 1983 de allereerste G-SHOCK met als doel een horloge op de markt te brengen die nagenoeg onkwetsbaar en een ware lust voor het oog zou zijn. Sinds de lancering zijn de robuuste CASIO G-SHOCK horloges niet meer weg te denken en nu zijn ze met een geheel nieuwe collectie gekomen, de G-STEEL! Een nieuw design volledig schokbestendig en gemaakt van edelstaal en kunststof. Er zijn 5 verschillende modellen gelanceerd en ons was gevraagd om ze te testen, wij zijn natuurlijk de beroerdste niet…

Stille wateren hebben diepe gronden
Een horloge is natuurlijk voornamelijk bedoeld om de tijd erop af te lezen, maar het is altijd fijn als er nog andere functionaliteiten op zitten. Zo zijn de analoog-digitale G-STEEL horloges uitgerust met ouderwetse wijzers en heeft het ook een digitale display, voor elk wat wils dus. Daarnaast zit er een alarm-, stopwatch en timerfunctie op, zichtbaar in de drie kleine display’s, altijd handig, je weet maar nooit. Een ook wel handige bijkomstigheid is de sfeervolle LED verlichting en reflecterende wijzers voor als het wat donkerder is.

Duurzaamheid
De G-STEEL horloges zijn uitgerust met een batterij die op te laden is in zowel zon- als kunstlicht, ideaal dus als je net als ons een hekel hebt om langs een horlogemaker te gaan als de wijzers weer eens stil staan! In slechts een half uur tot enkele uren, afhankelijk van de energiestand, is de horloge weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Tot op de seconde nauwkeurig
Vroeger gebruikte je teletekst als je wilde weten hoe laat het exact was, tegenwoordig heb je radiogestuurde horloges, zoals de gehele G-STEEL collectie, die tot op de seconde nauwkeurig zijn! Dit houdt in dat ze continue radiosignalen ontvangen in bijna alle uithoeken van de wereld die gelijk lopen met de atoomklok, de nauwkeurigste klok ter wereld. Om je even een indruk te geven van de nauwkeurigheid, in een miljoen jaar zit de atoomklok er theoretisch ongeveer één seconde naast, dit in tegenstelling tot een kwartspolshorloge die er per maand een paar seconden naast zit en een mechanische polshorloge zelfs nog vele malen meer.

De horloges zijn online te bestellen en zijn ook beschikbaar bij één van de G-SHOCK dealers in Nederland! Wij zijn in ieder geval fan, een robuust uurwerk dat naast elegant ook nog eens functioneel is…

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Casio G-SHOCK Nederland.