Cryptocurrency is hot, dat moge wel duidelijk zijn. Oorzaak is uiteraard de Bitcoin, welke afgelopen jaar explosief is gestegen. Maar ook de Altcoins, kort gezegd de alternatieven van de Bitcoin, blijven niet achter. Sterker nog, er zijn tal van cryptocoins die procentueel stukken meer gestegen zijn dan dat de Bitcoin heeft gedaan.

Waarom en wanneer stijgt de waarde van een cryptocoin?

Waarom een coin stijgt is als er veel van worden aangeschaft, gewoon vraag en aanbod dus. Waarom men een bepaalde cryptocoin koopt (of verkoopt) is veelal afhankelijk van nieuws en geruchten, en dat brengt ook weer een hoop nepnieuws (FUD) met zich mee om de prijs te manipuleren. Ook invloedrijke personen kunnen invloed uitoefenen op de waarde van een cryptocoin wanneer zij een cryptocoin aandragen als een goede investering. Een goed voorbeeld daarvan is John McAfee, nadat hij in 2011 zijn Anti-Virus software (grotendeels) heeft verkocht belande hij uiteindelijk in de wereld van de cryptocurrency. John vergaarde hier een hoop extra volgers mee en wanneer hij een cryptocoin aandroeg schoot de waarde van de cryptocoin omhoog. Tot voor kort althans, toen er bericht werd dat John een behoorlijk bedrag wilde hebben om een bepaalde cryptocoin (XVG – Verge red.) aan te dragen aan zijn volgers. De geloofwaardigheid van John McAfee is sinds een aantal dagen dus behoorlijk stuk gemaakt, of het verhaal nu waar is of niet..

[artikel gaat onder de foto verder]

15 januari een goede dag voor de Bitcoin en Altcoins

Als we de analisten en experts mogen geloven is 15 januari een mooie dag voor de Bitcoin, en daarmee uiteraard ook voor de Altcoins. Men voorspelt dan ook dat nu het ideale moment is om te investeren. Maar waarom?

Het antwoord is eigenlijk geen hogere wiskunde: op 15 januari belanden de bonussen van Wall Street-bankiers op hun bankrekening. Want ook Wall Street zijn ze de afgelopen jaren verjongd, en deze jonge garde blijkt massaal geïnteresseerd in cryptocoins. Analisten zijn er duidelijk over: “Bereid je voor op een explosie”.

Belangrijk: Het investeren in cryptocurrency is zeker niet risicoloos, zet daarom niet meer in dan je bereid bent kwijt te raken. Een hoop cryptocoins kun je het gemakkelijkst aanschaffen via LiteBit, zij hebben namelijk ook hun eigen online portemonnee (een zogeheten Blockchain). Wil je meer informatie over wallets en hoe je je cryptocoins zo veilig mogelijk bewaard, kijk dan even naar dit artikel van de guys van WANT. Happy (responsible) trading!

Litebit cryptocoin overzicht: