Toen ons werd gevraagd of we de draadloze Omni Plus multiroom speakers van Harman Kardon wilden testen hoefden we geen twee keer na te denken. En we moeten eerlijk zeggen, we waren positief verrast door de kwaliteit van de compacte speakers..

Multiroom-syteem
De Omni serie bestaat uit 4 modellen: de Omni 10+ (€249,00), 20+ (€349,00), de 50+ (€549,00) en de Omni+ Soundbar (€899,00) die elk voorzien zijn van kamervullend HD geluid (24bit/192khz). Naast dat je ze los kan gebruiken kan je ze ook met elkaar verbinden waardoor je dus muziek kan luisteren door het hele huis. Hierdoor hoef je dus niet constant met speakers te gaan slepen van kamer naar kamer! Met de Omni 50+ is het zelfs mogelijk om muziek te luisteren in de tuin doordat hij een accu heeft en spatwaterdicht is.

Streamen
Vanaf je mobiele apparaat kan je draadloos muziek streamen naar de speaker en ook beschikt de Omni Plus over een ingebouwde Google Cast waardoor je bijvoorbeeld ook verbinding kan maken via de TV. Streamen kan je doen door middel van WiFi of via Bluetooth en eventueel kan je ook je apparaat verbinden met een 3,5mm kabel.

Follow Me Audio
Een leuke feature van de speakers is dat je met de ingebouwde “follow me functie overal muziek kan luisteren met simpelweg één druk op de knop. Mocht je dus meerdere speakers in huis hebben staan hoef je niet elke keer opnieuw te verbinden wanneer je naar een andere kamer gaat.

Spotify
Dankzij de app kan je eenvoudig muziek luisteren via diensten zoals Spotify, Youtube en Google Play music. De smartphone-app kan je dan gewoon gebruiken als afstandsbediening.

Wat vinden we er van?
Als we alles op een rijtje zetten komen we tot de volgende conclusies:

Voordelen: Nadelen:
·      Goede kwaliteit muziek ·      Geen accu*
·      Eenvoudig in gebruik ·      Relatief prijzig
·      Fraai design

*m.u.v. de Omni 50+

Mocht je er eentje willen aanschaffen, de Omni speakers zijn hier te bestellen!

  • Omni 20+ (€249,00)

  • Omni20+ (€349,00)

  • Omni 50+ (€549,00)

  • Omni Bar Plus (€899,00)

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Harman Kardon.