Je kan het tegenwoordig in steeds meer landen doen en is eigenlijk iets wat je een keer met je vrienden gedaan zou moeten hebben! Sneeuwraften is vooral in landen zoals Noorwegen populair en is precies wat je er van voorstelt: met een boot van een berg afknallen in een rubberen bootje en maar hopen dat je heelhuids beneden aankomt. Kortom, dé perfecte activiteit voor het jaarlijkse ‘mannenweekendje’…

Deze winterse variant van raften is niet geheel ongevaarlijk dus vergeet vooral niet van te voren je helm op te zetten want die zul je waarschijnlijk hard nodig hebben. Wat vooral belangrijk is met sneeuwraften is om samen te werken want voordat je het weet wordt je zo uit het bootje gelanceerd als je even niet oplet. Mocht je dus een keer iets anders willen doen dan paintballen of karten is dit een goed alternatief! Gelijk een mooi excuus om een keer naar Oslo te gaan met je vrienden..

Oh ja, mocht je het echt heel leuk vinden dan kan je zelfs sneeuwraften in wedstrijdverband maar dan moet je wel redelijk getraind zijn: