De lente staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat er ook weer een nieuwe voorjaarscollectie in de winkel hangt en welke trends zien we dit jaar voor mannen? Hij is even weggeweest maar is nu weer helemaal terug, dan hebben we het over maar één ding en dat zijn bretels! Je grootvader droeg ze, je vader droeg ze en nu is het hoog tijd dat jij ze ook gaat dragen..

Een bretel is niet alleen een mooie accessoire die je outfit een persoonlijke uitstraling geeft maar is daarnaast ook nog eens heel functioneel. Ze houden net zoals een riem je broek omhoog met als bijkomend voordeel dat ze niet je taille afknellen. Vroeger werden bretels vooral gedragen bij bepaalde gelegenheden met een etiquette voorschrift maar tegenwoordig worden ze steeds meer casual gebruikt en kan je ze dragen zoals jij wilt! Je kunt ze bijvoorbeeld dragen op een chino, een polo, een v-hals trui, of je kunt ze gewoon natuurlijk dragen op een mooi getailleerd overhemd.

Er zijn twee soorten bretels,  de Y-vormige die beschikken over 2 voorbanden en 1 achterband, en de X-vormige waarbij de 2 banden elkaar kruisen op de rug. Voor nettere gelegenheden kunnen bretels perfect gedragen worden in combinatie met strikken of stropdassen. Wanneer je bretels draagt laat dan alsjeblieft je riem thuis want dat is echt een absolute no-go. Dat is een beetje hetzelfde als het dragen van twee paar sokken, als je al en bretel draagt dan heeft een riem geen functie meer.

Mocht je dus de volgende keer bretels in de winkel zien liggen, schroom je dan niet om een setje aan te schaffen en geef in een handomdraai je outfit een stijlvolle make-over met een hippe touch! Je kunt ze dragen voor elke gelegenheid, of het nou casual is of bij een officiële gelegenheid, met bretels zit je altijd goed..

Dit is een betaald artikel.