Disney is momenteel hard bezig om hun klassiekers nieuw leven in te blazen en dit keer is het de beurt aan Aladdin! Net zoals de eerder verschenen Beauty & the Beast (2017) zal ook dit een live action film worden. Verwacht wordt dat de film op 24 mei voor het eerst in de bioscopen zal verschijnen…

Het verhaal over Aladdin, prinses Jasmine, het aapje Abu, en natuurlijk niet te vergeten de Genie, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Vooral de Genie heeft in het origineel (1992) een diepe indruk achter gelaten bij de meeste mensen. Deze rol werd destijds vertolkt door de inmiddels overleden Robin Williams die één van de meest gedenkwaardige Disney karakters ooit heeft neer gezet.

Dit keer neemt niemand minder dan Will Smith de rol van Genie op zich: “Ik was doodsbang met het doen van de geest na Robin Williams, maar ik vond het een baan die eer betuigt. Ik heb het mijn eigen twist gegeven, weet je, dus ik denk dat mensen ervan zullen gaan houden.” We zullen zien, de trailer ziet er in ieder geval verrassend uit!