Het is niet echt bepaald een beeld dat je in de hoek van de woonkamer zet maar een echte Formule 1-liefhebber vind voor zo’n mooie collectors item altijd wel ergens een plekje!

Het 160 kilo wegend bronzen beeld van Ayrton Senna is ontworpen door kunstenaar Paul Oz waarop de Braziliaanse coereur al racend afgebeeld staat terwijl hij vol gas plankt door de Eau Rouge op het circuit Spa-Francorchamps. De kunstenaar was hierdoor geïnspireerd toen hij een oud interview las van Senna waarin hij vertelde dat als je de Eau Rouge weghaalt je ook de reden weghaalt waarom ik dit doe.

Na meer dan 12 maanden werk zijn maar liefst 3 identieke sculpturen gemaakt waarvan er één komt te staan bij het Instituto Ayrton Senna en ook eentje bij het McLaren Technology Centre. De derde sculptuur zal verkocht worden voor een vraagprijs van 199.000 pond, grote kans dat het daadwerkelijk verkoopbedrag een stuk hoger komt te liggen want we gokken zo dat er vast wel ergens een rijke miljonair is met een liefde voor de autosport…

Bron: Topgear