We schreven er al eerder over en vandaag is de eerste testrit gemaakt; we hebben het over de directe treinverbinding van de binnenstad van Londen naar Amsterdam! (en straks dus ook vice versa)

De Eurostar doet een kleine vier uur over de trip, terwijl een vliegtuig nog niet eens een uur onderweg is. Daar staat tegenover dat je met de trein direct in de binnenstad van Londen uitstapt en onderweg meer comfort hebt. En daarnaast, hoelang moeten we tegenwoordig van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn? Als je het zo bekijkt valt de tijd best mee.

Als er genoeg animo voor is kan de route zelfs doorgetrokken worden naar Utrecht, zegt Eurostar. Met het tarief van 40 euro voor een enkeltje hoopt Eurostar de concurrentie aan te gaan met de prijsvechters in de luchtvaart. Dat tarief is alleen beschikbaar voor de reizigers die als eerste boeken. Raakt de trein verder uitverkocht dan stijgt de prijs geleidelijk. Vanaf 4 april gaat de nieuwe hogesnelheidslijn open voor publiek. De ticketverkoop start vandaag om 17:00 uur.

Klein groot nadeel: De Eurostar gaat voorlopig alleen van Londen naar Nederland rechtstreeks reizigers vervoeren, en niet andersom. Laten we hopen dat ze daar heel snel verandering in gaan brengen..