Formula One Management Limited (FOM) heeft op de voorlopige kalender van 2020 een plek ingeruimd voor de Nederlandse GP, zo hebben bronnen bij de Grand Prix van Abu Dhabi tegenover FORMULE 1 bevestigd. Zandvoort geniet de voorkeur. Indien dat geen haalbare kaart blijkt, wordt het Assen.

Dat betekent dat de Formule 1 in 2020 na 35 jaar terugkeert naar Nederland en dat het leger Max Verstappen supporters de nieuwe wereldster in eigen land in een officiële race kan aanschouwen.

Hoewel Formula One Management dus een duidelijke voorkeur heeft uitgesproken richting het circuit van Zandvoort, heeft Assen de zekerheid dat het Formule 1-circus niet voor een ander land kiest mocht men in Zandvoort financieel de boel niet rondkrijgen.

Naar verluidt is er zo’n dertig tot veertig miljoen euro nodig om de aanpassingen door te voeren. Zandvoort moet haast maken om dit geld bij elkaar te krijgen, want als zij er niet voor de bekendmaking van de voorlopige kalender in slagen om dit te realiseren, gaat de Grand Prix naar Assen. In Assen zouden ze door de FOM op de hoogte zijn gebracht van dit scenario. In Drenthe zijn de zaken namelijk wel al geregeld. Een Britse investeerder staat garant voor de financiering.