Nieuw Fortnite-toernooi met prijzenpot van 8 miljoen dollar

Avatar 12 juli 2018 10:24 349

Een nieuw toernooi in de populaire game Fortnite heeft een prijzenpot van 8 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 6,9 miljoen euro. Het game-evenement zal acht weken in beslag nemen.

Dat heeft ontwikkelaar Epic Games bekendgemaakt. Het toernooi zal dit weekend van start gaan, waarbij de eerste prijs van 250.000 dollar (zo’n 213.000 euro) uitgeloofd zal worden.

In de eerste rondes zullen duo’s het tegen elkaar opnemen in de game. Volgens de gamestudio zullen de regels in latere rondes mogelijk veranderen.

Niet iedereen kan op dit moment aan het toernooi meedoen. Alleen hooggeplaatste Fortnite-spelers en makers van bijvoorbeeld YouTube-video’s hebben van de ontwikkelaar toegang gekregen. Mogelijk worden in latere rondes meer spelers tot het evenement toegelaten.

Fortnite seizoen 5 gaat vandaag van start

Het zat er al aan te komen dat de Fortnite servers down gingen. Fortnite Season 5 staat al een tijdje voor de deur en via door de nieuwe update gaat het seizoen van start. Hoelang het onderhoud gaat duren, is niet bekend.

Om tien uur moeten de Fortnite servers down gaan volgens Epic Games. In een Reddit-bericht kondigde het bedrijf aan dat de servers down gingen. Een analyse van Allestoringen.nl laat alleen zien dat de Fortnite servers al problemen ondervinden en waren vanochtend gedeeltelijk al down. Wanneer de servers terug zijn, updaten wij dit bericht.

De update voor Fortnite Season 5 zal een stuk groter zijn dan gebruikelijk en dat zorgt mogelijk voor een tranendal. Spelers zullen hierdoor een tijdje langer moeten wachten tot de servers weer online komen. Epic waarschuwt in de post om alvast de auto-update functie aan te zetten, zodat je niet lang hoeft te wachten wanneer de update éénmaal daar is.

Wanneer de servers terugkeren zal ook de Playground Mode niet meer beschikbaar zijn. De tijdelijke modus duurde maar een week en dat terwijl er vorige week ook nog een aantal problemen waren. De Playground Mode gaf spelers de mogelijkheid om in alle rust en stilte eigen creaties te maken zonder dat ze erg bang hoefden te zijn om vermoord te worden. Zodra dat namelijk gebeurde, werden ze direct weer de wereld in geholpen.

Fortnite servers down na flinke teases

Epic Games loopt het nieuwe Fortnite seizoen al een aantal dagen te teasen via Twitter. Zo zijn er drie foto’s geplaatst die een kleine indicatie geven over het aankomende seizoen. Daar houdt het alleen niet op, want ook werden er Fortnite Llama’s gespot in verschillende landen, waaronder Duitsland.

Een recente Fortnite season 5 leak gaf ook alvast een blik op wat er in de nieuwe Battle Pass te vinden is. Later vandaag zal officieel het thema van Season 5 onthuld worden, zodra de servers terug zijn. Als je alvast wilt weten wat er van Fortnite Season 5 verwacht kan worden, kun je lezen over hoe er gedacht wordt dat we terug in de tijd gaan.

Bron: NU.nl / xgn.nl