Ga jij lekker op Fifa of Call of Duty, en ben je er ook nog eens goed in? Dan is er goed nieuws, volgens recent onderzoek heb je dan een grote kans bovengemiddeld intelligent te zijn!

Bovengemiddeld intelligent door gamen

Volgens de onderzoekers van de University of York dan, zij hebben namelijk (je verwacht het niet) onderzoek gedaan tussen de link intelligentie en games. Dit deden ze door een aantal spelers het spel Dota 2 en League of Legends te laten spelen om vervolgens bij hen een IQ test af te nemen.

Je raad het al, de spelers die tijdens het onderzoek tot de top gehoorde scoorde ook nog eens het beste in de IQ test. Dit is volgens de onderzoekers niet heel vreemd, het is namelijk vooral het strategisch inzicht én het vormogen om overzicht te houden. Kortom, met soortgelijke games train je dus ook een beetje je IQ, nice!

Volgens deze onderzoekers geldt dit overigens voor FIFA of CoD in mindere mate helaas, maar wel iets. Niet zo vreemd, ook bij deze games kun je behoorlijk strategisch te werk gaan!

Klein opmerking voor iedereen die te goed is in gamen met dus iets te veel vrije tijd, doe is wat met je intelligentie pik!

Bron: Sciencedaily & Manners