Energiebesparing heeft misschien niet je eerste interesse meer het kan op jaarbasis best een flink bedrag schelen als je hier een beetje op let. Daarnaast is energiebesparing ook goed voor het milieu en die kan nu best een handje geholpen worden aangezien we niet echt het idee hebben dat de komende jaren dit hoog op het lijstje staat bij Donald Trump. Je moet nu niet gelijk allemaal kaarsen kopen en de schakelaars van je muren af halen (kan wel overigens), er zijn ook andere manier om het geld in je portemonnee te houden. Hieronder hebben we een aantal energiebesparende tips voor in huis op een rijtje gezet:

 1. Klaar met Netflix? Zet dan de tv helemaal uit
  Heb je een Netflix-marathon achter de rug? Vergeet niet de tv helemaal uit te schakelen in plaats van de stand-by stand. Stiekem is dit een grote ‘sluipverbruiker’.
 2. Old-skool filter koffie
  Moderne koffiezetapparaten zetten koffie per kopje. Elke keer dit water opwarmen kost de meeste energie. Een pot filter koffie zetten kost je aan energie net zoveel als 1 kopje koffie uit een modern apparaat. Tegenwoordig ook weer helemaal hip!
 3. Energiebesparende gadgets
  Wil je hip zijn én energiebesparen. Mogelijkheden genoeg! Van smartphone opladers op zonne-energie tot blender bottles waarin je zelf je eigen shake moet shaken. Wekkers en doucheradio’s die op waterkracht werken en dan hebben we de apps nog niet genoemd. Deze laatste zijn vooral om bedoeld om inzicht te krijgen in je energieverbruik waarna je vervolgens actie kunt ondernemen.
 1. Toon je mannelijkheid: ga BBQ-en!
  Hoewel winter BBQ’s ook gezellig zijn is dit vooral een zomerse tip: slinger die BBQ aan. Geen gedoe in de keuken met pannen en gasverbruik maar gezellig buiten met de familie en vrienden, vlees bakken op het vuur. Goed excuus om dit vaker te doen.

Sneller besparen? Stap over van energieleverancier
Met bovenstaande tips ben je al heel goed bezig. Maar wist je dat je door energietarieven vergelijken nog meer geld kunt besparen? Energieleveranciers stunten met prijzen en welkomskortingen op vergelijkingswebsites. Zo willen ze jou als nieuwe klant binnen halen. Door jaarlijks over te stappen kun je honderden euro’s per jaar besparen op je rekening. En die overstap? Die is binnen 5 minuten geregeld.

Dus waar wacht je nog op? Energie vergelijken loont!