De productie van de hitserie House of Cards zal voorlopig nog niet hervat worden, de cast en crew heeft namelijk deze week een memo ontvangen waarop stond dat de opnames van het zesde, tevens het laatste, seizoen zullen worden uitgesteld tot minimaal 8 december. Dit naar aanleiding van de beschuldigingen van seksuele intimidatie van acteur Kevin Spacey die inmiddels al ontslagen is bij de show.

“De laatste twee maanden zijn bijzonder zwaar voor ons allemaal geweest. Dit hadden we niet kunnen voorzien. Maar deze productie is groter dan één persoon en we hadden niet trotser kunnen zijn op het loyale team waarmee we werken,” aldus Pauline Micelli, de senior vice-president juridische zaken van Media Rights Capital waar het productiebedrijf waar House of Cards onder valt.

Al eerder kondigde Netflix aan te stoppen met de serie en stelde een onderzoek in naar de aanklachten aan het adres van Kevin Spacey. Ze hopen 8 december de uitslag te krijgen en aan de hand hiervan wordt bepaald hoe de verdere opnames zullen verlopen. To be continued..