Alsof er nog niet genoeg reden om IJsland te bezoeken heb je er hier nóg een: deze bierspa! Ontspannen met een biertje in de hand in een bad gevuld met – hoe kan het ook anders – bier!

Bjórböðin bierspa in IJsland

In juni opende de de Bjórböðin Spa in het noorden van IJsland en is nu al razend populair. Buiten kun je relaxen in twee hottubs waar 8 tot 10 personen in kunnen, binnen staan 7 kleinere varianten. Komen er een jonge mensen mee? Geen probleem, het bier is ondrinkbaar. Deze mogen echter geen gebruik maken van de biertaps die naast iedere hottub staan, hiervoor moet je wel de 20 lentes zijn gepasseerd.

Relaxen in de bierspa

De hele dag vertoeven in de bierspa? Dat gaat helaas niet op. Je mag 25 minuten relaxen in het bad gevuld met bier, water, hop en gist. Na 25 minuten word je uit het bad gehaald om vervolgens nog 25 minuten door te brengen in een relaxkamer.

Tof, maar wat kost ‘t?

Voor een bad voor jezelf 4.900 IJslandse kronen (€43,-), voor een bad met z’n tweeën 9.000 kronen (€79,-). Liever met meerdere personen in het buitenbad? 2.000 kronen alsjeblieft (€18,-). Dat valt allemaal reuze mee, lijkt ons..

Ben je helemaal zen? Dan kun je achteraf ook nog eten in het bijbehorende restaurant, dat maaltijden serveert die met bier te maken hebben! Check een fotoimpressie en video hieronder: