Was je al een beetje klaar met je huidige baan en heb je goede affiniteit met codes, advertenties en/of marketing? Dan ‘loont’ het wel om een baan bij Facebook te overwegen, daar hebben ze namelijk naar buiten gebracht dat het gemiddelde loon van de werknemers meer dan 240.000 dollar per jaar is. (omgerekend zo’n 193.000 euro!)

Publicatie CEO-to-worker pay ratio

Facebook staat bekend als een vrij royale werkgever. De cijfers over het loon van de personeel werden naar buiten gebracht in een persbericht. Hierin kwam de verhouding tussen het salaris van de CEO Mark Zuckerberg en de gemiddelde werknemer aan bod. Amerikaanse bedrijven zijn sinds de economische crisis in 2010 verplicht om jaarlijks hun CEO-to-worker pay ratio te publiceren. Zuckerberg verdient bijna 9 miljoen dollar (7,2 miljoen euro) per jaar, dit is inclusief bonussen. Hiermee verdient hij 37 keer meer dan de gemiddelde werknemer.
Zuckerberg verdient, naar Amerikaanse maatstaven, relatief weinig ten opzichte van zijn collega’s. De uitschieter is het dieetbedrijf Weight Watchers, hier verdient een gemiddelde werknemer 5924 dollar (4785 euro) en de CEO Mindy Grossman iets meer dan 35 miljoen dollar (28,3 miljoen euro). Dit is dan 5900 keer meer dan haar gemiddelde collega. Softwarebedrijf Oracle Corp is juist het tegenovergestelde; hier verdient de directie ‘slechts’ negen keer meer dan het modale salaris.

Zuckerberg is trouwens ook niet gek, hij ‘verdiende’ in 2017 namelijk bijna 9 miljoen per jaar. Wat hij daarmee gedaan heeft? Allemaal opgemaakt aan reizen (1,5 miljoen) en beveiliging (7,3 miljoen). Hiermee blijft een jaarsalaris over van 1 dollar, uiteraard symbolisch. Natuurlijk hoef je geen medelij te hebben Zuckerberg, hij is groot aandeelhouder van het bedrijf dat hij zelf oprichtte en heeft een geschat vermogen van 67 miljard dollar.

Bron: Metro