Vanaf vandaag is Nederland een spectaculaire tv-zender en streamingdienst rijker: Insight TV. Kijkers kunnen  genieten van zinderende avonturen- programma’s, de coolste actiesporten en fascinerende lifestyle series, gericht op millennials. Het bijzondere aan Insight TV is dat zij alle content zelf produceren en uitzenden in de allerhoogste kwaliteit: 4K UHD (50 frames per seconde). In Amsterdam werd het startschot deze avond gegeven in aanwezigheid van talloze sterren en tv-makers. Onder meer topsporters zoals Joël Veltman (Ajax), Anouk Hoogendijk (Voormalig Nederlands voetbalster), Twan Verseput (WK Speedsurfen) en broer en zus Kevin en Jalou Langeree (Kitesurfen), genoten van een spectaculaire openingsshow.

Overal en altijd toegankelijk

De lancering was een voorproefje van wat we van Insight TV mogen verwachten in de toekomst. Naast de best denkbare beeldkwaliteit biedt Insight TV nieuwe ervaringen voor waaghalzen. Kijkers genieten van de meest coole en extreme actiesporten en hebben als eerste toegang tot nieuwe content. Insight TV speelt hiermee in op de toenemende vraag van de nieuwe generatie kijkers en maakt inspirerende en hoogwaardige programma’s vanaf nu altijd en overal toegankelijk zijn. Zo is het programma-aanbod van Insight TV linear nu beschikbaar via provider KPN, die het aanbod aan hun internet en tv-pakket heeft toegevoegd. Verder is het ook te bekijken via Channel 38 HD en Channel 692 UHD, (in het 4K-pakket). Daarnaast heeft Insight TV vorig jaar een SVOD-platform gelanceerd dat je overal op elk apparaat kunt bekijken: PC/laptop, tablet, iPhone, iPad, Android-telefoon, Sony smart TV, Samsung Smart TV, LG Smart TV, TCL, UWP en Android TV.

Surfing September

Het tv-seizoen van Insight TV trapt deze maand af met Surfing September. Je raadt het al: je geniet deze maand van de vetste en meest adembenemende surfshows. Denk aan Taming Jaws, Surf Girls, Maverick Moments, Days of Days on Thundercloud Reef, Lost in Indonesia en Chasing Monsters: El Niño. Chasing Monsters: El Nino vertelt het verhaal van surfers die de grootste golven van het El Nino seizoen nastreven. Kenners spreken nu al van een van de meest spectaculaire surf series die ooit zijn uitgezonden.

Spraakmakende programmering

Welke vernieuwende shows kunnen de kijkers nog meer verwachten?Sound of the City volgt de wereldberoemde DJ Carly Foxx in haar reizen rond de wereld en haar ontdekking van bijzondere geluiden in elke stad. Twee andere shows om in de gaten te houden zijn: Travel with a Goat, een provocerende nieuwe serie over de ethiek van het eten van vlees, en Born To, een spannende coproductie met Monster Energy, waarin emotionele verhalen worden verteld van getalenteerde en succesvolle topatleten. Andere favorieten in 2018 en 2019 zijn Street Art Challenge, Urban Explorers en Endurance: 24 Hours of Spa.

Veel van deze programma’s bieden ook een fascinerend kijkje achter de schermen bij ‘s werelds spannendste actiesporten. Zoals in Road to Gymkhana Grid waar we acht coureurs van wereldniveau volgen in hun reis naar Zuid-Afrika en daarbij deelnemen in Ken Block’s beruchte drifting competition. Of F2 Tackling Europe, waarin onze eigen voetballegendes Ronald de Boer en Edgar Davids de F2 jongens ontmoeten en de beste straatvoetbal trucs in de wereld uitproberen. Fietsen toch meer jouw ding? De documentaire Secrets of Darkfest toont adembenemende stunts van fietsers in strijd met de elementen op enorme hellingen.

Met hun hoofdkantoor in het hart van Amsterdam is Insight TV overigens hartstikke Hollands. Toch ging de rest van de wereld ons voor: de 4K-zender was al beschikbaar in Andorra, Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, IJsland, India, Kazachstan, Lichenstein, Moldavië, Maldiven, Portugal, Ierland, Rusland, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje , Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten. Nederland wordt daar nu als 21e land eindelijk aan toegevoegd.

Check insight.tv voor alle info en de video hieronder: