De volgende iPhone zou zo maar eens opvouwbaar kunnen zijn want Apple heeft eerder deze maand namelijk een aanvraag voor een nieuw patent ingediend: een vouwbaar elektronisch toestel met een flexibel scherm. Wat in de praktijk hier het voordeel van is, is ons nog niet helemaal duidelijk maar ze zullen bij Apple vast wel een idee hierover hebben!

Al eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat Apple een samenwerking is aangegaan met de grootste schermfabrikant van China die al investeert in het ontwikkelen van flexibele OLED-schermen. In de patentaanvraag van Apple staat beschreven dat het niet alleen om een smartphone gaat maar ook om een laptop, tablet, smartwatch of een ander elektronisch apparaat.

Direct doen dus al geruchten de ronde dat de volgende iPhone wel eens opvouwbaar kan zijn ondanks dat het nog lang niet zeker is dat Apple het patent ook daadwerkelijk krijgt. En mocht de aanvraag goedgekeurd worden dan zou het zo maar eens nog een tijd kunnen duren voordat een dergelijke technologie ontwikkelt is. Maar goed, wellicht dat we volgend jaar wél met een vouwbare iPhone in ons broekzak lopen..