De iPhone SE 2 ligt vanaf volgende maand in de winkels en heeft, in tegenstelling tot de huidige versie, geen koptelefoonaansluiting. De opvolger van de compacte iPhone heeft wel precies dezelfde afmetingen.

iPhone SE (2018)

Dat schrijft de Japanse blog Mac Otakara vandaag. Zij baseren zich hierbij op gesprekken met een telefoonaccessoires- en hoesjesmaker. Deze producent is op de hoogte van de laatste berichten dankzij nauwe contacten in de productieketen van het toestel.

Het ontwerp van de iPhone SE 2 (2018) zou identiek zijn aan de huidige iPhone SE. De smartphone zou nog steeds beschikken over een 4-inch lcd-scherm en de iconische thuisknop met Touch ID. Apple zou echter van plan zijn om de 3,5mm-koptelefoonaansluiting te schrappen. Sinds de lancering van de iPhone 7 heeft het bedrijf nog geen nieuwe iPhone aangekondigd met een traditionele koptelefoonaansluiting. Apple levert nog wel een 3,5mm-naar-Lightning-adapter mee, zodat oude koptelefoons nog zonder problemen kunnen worden gebruikt.

Qua inhoud krijgt de iPhone SE 2 waarschijnlijk de nieuwe Apple A10-soc van Apple zijn te vinden. Deze processor kennen we van de iPhone 7-serie en is tot 40 procent sneller dan de A9-soc van de huidige iPhone SE.