Afgelopen september hoopten er al een hoop Iphone fans dat er een nieuwe versie van de kleine én goedkope iPhone SE op de markt kwam. dit werd echter een teleurstelling om enkel de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max geïntroduceerd werden.

De verkoopcijfers daalde sindsdien en dat had eigenlijk een aantal redenen; de hoge prijs, de marktverzadiging en economische malaise in China. CEO Tim Cook zag zelfs geen andere optie dan de verkoopprijzen in bepaalde landen te verlagen om de verkoop te stimuleren. Niet in Nederland overigens, want prima verkoop in ons kikkerlandje.

Korte comeback van de iPhone SE

Een paar weken geleden verkocht Apple het restant iPhone SE-modellen dat nog op voorraad was, deze welke binnen no-time waren uitverkocht. Conclusie? Er is klaarblijkelijk nog een behoorlijke markt en behoefte aan de kleine budget telefoon van Apple. Het lijkt er dus op dat Apple de onderkant van de markt afgelopen jaar heeft overgeslagen en daarmee en behoorlijke kans heeft gemist.

[artikel gaat verder onder de foto]

https://cdn.onemorething.nl/uploads//2019/02/iPhone-SE-2-2019-concept-001.jpg

Behoefte aan een iPhone SE 2

Grafische artiest Benjamin Geshkin toont nu hoe een iPhone SE 2 eruit kan gaan zien. Of Apple ook daadwerkelijk een dergelijk model in productie heeft, blijft vaag. Gezegd moet worden dat deze nieuwe iPhone SE geenszins op zijn voorganger lijkt. Het ontwerp van de iPhone 5s is echter onwaarschijnlijk. Door nieuwe technieken zoals een edge-to-edge-scherm past een 4,7-inch scherm in hetzelfde, compacte formaat. Een glazen achterkant kan draadloos laden mogelijk maken.

Kan dit de iPhone SE 2 zijn waar we al zolang op wachten? Geskin heeft in ieder geval niet geaarzeld een paar concepten te maken. Uiteraard gebaseerd op de paar spaarzame gegevens die tot nu toe zijn opgedoken. Zoals met alle geruchten is het ook hier gewoon afwachten of de iPhone SE 2 werkelijkheid wordt. Wij zien een opvolger van de SE wel zitten. Het zou een logische aanvulling op het huidige iPhone-assortiment zijn en goed aansluiten op de wensen van de consument. Dat laatste is iets waar Apple inmiddels niet meer onderuit kan. Mocht hij er komen, count us in!