Afgelopen maand zijn in Europa alle voetbalcompetities weer van start gegaan. Het wordt de komende tijd dus weer smullen geblazen in de topcompetities van ons continent met de Champions League en Europa League als heerlijke toetjes.

Maar wat is nou de meest spectaculaire competitie van Europa? Bwin deed onderzoek naar het aantal doelpunten per wedstrijd, het aantal kaarten en het aantal overwinningen van de thuis- en of uitploeg. In welke competitie eindigen de meeste duels in 0-0 en waar wordt het meest gescoord?

In de Spaanse en de Belgische competitie wordt het vaakst een wedstrijd gewonnen door de thuisploeg. Bijna de helft van de duels wordt gewonnen door de thuisspelende ploeg in die competities. In de Franse, maar vooral in de Engelse competitie ligt dat aantal met respectievelijk 42% en 41% een stuk lager. Dat maakt die competities dus wel nog een stuk onvoorspelbaarder. Het percentage uitoverwinningen is echter het grootste in Duitsland, waar eenderde van de wedstrijden eindigt in een overwinning voor de uitploeg.

In de competities van Frankrijk en Engeland worden wel weer meer gelijke spelen genoteerd. Bijna 30% van de duels in Frankrijk en Engeland eindigt in een gelijkspel. In Spanje en België is dit een kwart en in Duitsland eindigt slechts 23% van de duels in een gelijke stand.