In Nederland heerst er al sinds enkele jaren een waanzinnige gekte op de huizenmarkt maar dat dit niet overal ter wereld is blijkt hier nog maar eens uit. In Japan blijken namelijk miljoenen woningen momenteel leeg te staan dus heeft de overheid besloten ze voor een prikkie te koop te zetten. Mocht je dus nog ooit plannen hebben om die kant op te emigreren dan is nu je kans!

Insider laat weten dat al in 2013 een rapport door de Japanse regering is opgesteld waaruit bleek dat maar liefst 8 miljoen woningen leeg staan of nagenoeg leeg staan. Dit heeft je maken met al het natuur- en nucleaire geweld dat de afgelopen jaren in het land heeft geheerst. Daarnaast vindt er momenteel ook op grote schaal vergrijzing plaatst en doordat vele Japanners niet in huizen willen wonen waar mensen een onnatuurlijke dood zijn gestorven blijven dus vele momenteel leeg staan.

Hoe de Japanse overheid precies de woningen wilt gaan slijten is nog niet bekend maar het zit er dus dik in dat een groot aantal huizen voor een habbekrats van de hand worden gedaan. Andere kant kan natuurlijk ook dat ze alles met de grond gaan gelijk maken en zodoende een nieuwe start maken. We gaan het in ieder geval zien..