Er zijn mensen die iedereen intens de liefde verklaren als ze wat drankjes ophebben, die alleen nog maar willen dansen of die juist boos worden. Ohja, en de dronken huiler natuurlijk niet te vergeten.

Andere belevenis

Jij hebt vast ook een dronken persoonlijkheid die alleen naar boven komt drijven als je een paar drankjes gehad hebt. Maar er is nu een onderzoek verschenen in Clinical Psychological Science en daarin doen ze een schokkende onthulling: je dronken jij bestaat helemaal niet, dat is namelijk de échte jij!

Tijdens het onderzoek moesten 156 deelnemers hun eigen persoonlijkheid beschrijven: dronken en nuchter. Vervolgens werd de setting van een feestje nagebootst. De deelnemers aan het onderzoek moesten alcohol drinken en spelletjes spelen met anderen. Vervolgens werd hun gedrag door zichzelf, hun feestgezelschap en buitenstanders beoordeeld.

Waar het eigenlijk op neerkomt: jij denkt dat je een ander persoon bent als je gedronken hebt, maar anderen vinden je nog hetzelfde, alleen wat uitbundiger. Een hele geruststelling. Of niet natuurlijk.