Normaal gesproken zijn de toegankelijke whisky’s van Johnnie Walker prima te betalen en kan je al een flesje bij de lokale slijterij voor een paar tientjes op de kop tikken maar bij deze exclusieve limited edition is het wel een ander verhaal. Zo nu en dan komt het whiskymerk met een bijzondere fles op de markt en de Masters Edition van maar liefst $25.000 is er hier één van..

Het eerste wat je natuurlijk afvraagt (en terecht) is waarom in godsnaam een fles zo duur moet zijn, nou dat kunnen we je uitleggen. Deze whisky bestaat namelijk uit zes single malts afkomstig van zes verschillende distilleerderijen die allemaal eigendom waren van John Walker en die opereerde tussen 1805 en 1857. Inmiddels zijn vijf van de zes distilleerderijen gesloten waardoor er dus vandaag de dag nog maar een zeer beperkte hoeveelheid van het goedje beschikbaar is.

Daarnaast wordt de fles geleverd in een op maat gemaakte kristallen karaf en is die verpakt in een houten kastje, afkomstig van de hand van N.E.J. Stevenson die benoemd is door de koningin van Verenigd Koninkrijk tot kabinetmaker. Deze Masters Edition is ook nog is 50 jaar lang gerijpt en is daarmee zelfs voor Johnnie Walker een unicum aangezien zij nog niet eerder een whisky zo lang hebben laten rijpen. Kortom, een veel exclusievere fles kun je haast niet krijgen, zit alleen wel een fors prijskaartje aan..