Ben jij met vrienden of thuis altijd al degene die alles wil regelen? En ben je er ook nog eens enorm goed in? Dikke kans dat dit wat voor je is! Als officier bij Defensie geef je namelijk in het heetst van de strijd leiding aan een team van militairen. Geen wonder dat je daar een hoog opgeleide én scherpe denker voor moet zijn. Benieuwd hoe het werk én leven als officier is? Lees dan vooral even verder..

Aan militairen worden natuurlijk andere eisen gesteld dan aan medewerkers in de meeste andere sectoren. Niet alleen fysiek, maar ook op het gebied van geestelijke gesteldheid, gedrag en beschikbaarheid worden er bij Defensie bepaalde eisen aan medewerkers gesteld. Uiteraard moet je je er goed van bewust zijn dat militairen soms opereren onder hoge druk en in risicovolle omstandigheden.

Heb jij het in je om #ALSEENOFFICIER door het leven te gaan?

Defensie is op zoek naar hoog opgeleide (HBO’ers en WO’ers) scherpe denkers die een opleiding tot officier willen volgen die in totaal ongeveer anderhalf jaar duurt. Bij Defensie volg je een Vaktechnische Opleiding aan de KMA (Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee) óf aan het KIM (Marine). Om daar een kijkje in de keuken te nemen heeft Defensie voor beide een virtuele tour gemaakt.

Check hier de virtual tour van de KMA en hier de virtual tour van de KIM

Denk je dat jij het in huis hebt? Benieuwd naar jouw werk/leven als officier? Check: werkenbijdefensie.nl/officier

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Defensie.