Na al eerder één van ’s werelds beste wijnen en champagne’s te verkopen gaat supermarktketen Lidl nu ook een prijswinnende whisky verkopen voor nog geen twee tientjes. Slechts 17 euro om precies te zijn..

Tijdens de afgelopen editie van de World Whiskey Awards is namelijk de Queen Margot door een panel van 40 experts uitgeroepen tot ‘Beste Schotse Whisky’. De Queen Margot is een Blended Scotch zoals ze dat noemen en verslaat hiermee concurrenten zoals Johnnie Walker Black Label, ook niet zomaar de eerste de beste.

De whisky is 8 jaar lang gerijpt in eikenhouten vaten waardoor het niet alleen een warme afdronk heeft maar ook een rijke zoetheid en beschikt verder over lichte smaken zoals abrikoos en pruim. De whisky wordt volledig gedistilleerd, geblend, en gebotteld in Schotland en is dus een echte Schotse Wisky pur sang!

Lidl is tot op heden de enige supermarkt of winkel die overigens Queen Margot verkoopt en lijkt hiermee dus een primeur te hebben! En hier komt helaas het slechte nieuws, in de Nederlandse supermarkten mag er geen sterke drank worden verkocht dus als je deze whisky wilt proeven zul je langs onze buren moeten gaan…