Al sinds jaar en dag wordt de Smartphonemarkt gedomineerd door Apple en Samsung maar mogelijk komt daar vanaf nu verandering in! Zo heeft het Deense bedrijf Lumigon eerder dit jaar in Juni aangekondigd met een nieuwe innovatieve smartphone te komen, de T3! Het is de eerste smartphone ter wereld met een nachtzicht-camera en is nu sinds augustus officieel in de winkel te verkrijgen. Wij werden gevraagd om de Lumigon T3 te testen waar we natuurlijk niet te beroerd voor waren…

Danish design
Wat het eerste is dat direct opvalt is natuurlijk de vormgeving van de Lumigon T3 wat in geen enkel opzicht lijkt op de huidige smartphones. Een strak en simplistisch design wat een beetje zakelijk oogt. Verder is het toestel uitgerust met een RVS-behuizing en is spatwater- en stofdicht wat de levensduur aanzienlijk verlengt. De T3 heeft 4.8 inch AMOLED beeldscherm met een 720p HD (720 x 1280 pixels) beeldschermresolutie.

Specificaties
De Lumigon T3 draait op een 64-bit octa-core processor met een rekenkracht van 2.2 GHz. Verder heeft het toestel 3 GB aan RAM en een interne opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB. Op de achterzijde van de T3 vindt je twee camera’s, één 13-megapixalcamera met dual-tone flitser voor het maken van foto’s en opnemen van video’s en één 4-megapixel nachtzichtcamera met dubbele infrarood-LED zodat je ook in het donker kunt fotograferen. De Lumigon T3 is hiermee de eerste smartphone ter wereld met Nightvision. Verder beschikt de T# over een dual nano SIM waardoor je dus met 2 SIM-kaarten tegelijk kunt werken. Ideaal dus voor de gene die naast een privé telefoon ook over een zakelijk telefoon beschikken! Tot slot zijn er aan sensoren op het toestel geen gebrek, zo is hij uitgerust met een 360º vingerafdruk-, een temperatuur-, een licht- en een hoogtesensor.

Minpunten
Zoals met elk product zijn er natuurlijk ook een aantal zaken die beter hadden gekund, zeker als je wilt concurreren met de grote jongens. Zo is bijvoorbeeld als je de taalinstellingen op Nederlands hebt gezet toch nog hoop onderdelen van het menu in het Engels wat er toch een beetje knullig uitziet als je twee talen door elkaar ziet staan. Verder heeft de T3 twee zogeheten actionkeys om het scherm te activeren (boven- en zijkant), beetje dubbelop wat ons betreft. Een leuke feature van de T3 is dat de frontcamera ook is uitgerust met een flitser waardoor je op wat donkere plekken toch nog goed belichte selfies kunt maken. Jammer is alleen de kwaliteit van deze camera (5 megapixel), zeker als je het vergelijkt met de backcamera (13 megapixel).

Conclusie
Dankzij een paar aardige features zoals een nachtcamera, 13-megapixelcamera en de dual nano SIM weet de Lumigon T3 zich toch te onderscheiden van de andere smartphones van concurrenten. Wat ons wel tegenvalt, zeker als new kid on the block, is de verkoopprijs van €819,00. Hierdoor zullen naar onze verwachting toch veel consumenten voor goedkopere smartphones kiezen, ook al zullen deze qua prestaties iets minder zijn. Desalniettemin, als je bereidt bent om iets meer te investeren dan krijg je zeker waar voor je geld en zul je gegarandeerd er geen spijt van krijgen!

Prijs en beschikbaarheid
De Lumigon T3 is in Nederland exclusief te bestellen bij Mediamarkt. Meer informatie en alle specificaties over de Lumigon T3 vindt je op hun officiële website.