We moesten er even op wachten, maar vandaag is het zover; het tweede seizoen van ‘Making a Murderer’ is van start op Netflix!

Making a Murderer seizoen 2

Tijdens de 10 nieuwe afleveringen toont Making a Murderer part 2 het proces na de veroordeling, met een enorm hoge inzet en emotionele tol, bij alle betrokkenen.

Steven en Brendan, hun families en hun juridische teams laten ons opnieuw achter de schermen meekijken, waardoor we het complexe Amerikaanse strafrecht van dichtbij kunnen volgen“, aldus uitvoerende producers, schrijvers en regisseurs Laura Ricciardi en Moira Demos. “We bouwen verder op deel 1 en zoomen nu in op de ervaringen van de veroordeelden en gevangenen, twee mannen die elk levenslang kregen voor misdaden waarvan zij beweren dat ze die niet hebben gepleegd. We vinden het erg spannend dat we dit opnieuw met kijkers kunnen delen. ”

Nieuw in Making a Murderer part 2 is Kathleen Zellner, Avery’s taaie en erg gemotiveerde advocaat. Ze wil niet alleen bewijzen dat Avery ten onrechte veroordeeld is, maar wil hem ook vrij krijgen. Ricciardi en Demos volgen Zellner, die al vaker onrechtmatige veroordelingen heeft rechtgezet, terwijl ze onvermoeibaar doorwerkt en onverwacht ook met nieuw bewijs komt over wat er precies met Teresa Halbach is gebeurd. Ook ontdekken kijkers hoe en waarom de jury Steven heeft veroordeeld.

Ricciardi en Demos volgen ook Dassey’s advocaten, Laura Nirider en Steven Drizin, samen met het Northwestern University’s Center on Wrongful Convictions of Youth, terwijl ze vechten in de federale rechtbank om te bewijzen dat de bekentenis van hun cliënt onvrijwillig was. Een gevecht die de zaak van Brendan wel eens helemaal tot in het US Supreme Court kan krijgen.

Making a Murderer part 2 is vanaf vandaag exclusief en wereldwijd beschikbaar op Netflix!