Tijdens een simpel bezoekje aan de dokter kwam een vader van negen kinderen tot een schokkende ontdekking. De man uit Sidi Slimane, in het noordwesten van Marokko, was al 35 jaar gelukkig getrouwd. Een simpel onderzoek bij de uroloog zorgde ervoor dat hij wel van een hele koude kermis thuis kwam.. hij bleek al zeker vijftig jaar onvruchtbaar te zijn.

De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt op basis van het Marokkaanse dagblad Al Massae dat de uroloog vaststelde dat de man een spatader in zijn teelballen had. Dit zorgt ervoor dat bloed terugstroomt naar de balzak, waardoor een zogeheten spataderkluwen ontstaat. Een van de mogelijke gevolgen is dat de temperatuur in de balzak stijgt, waardoor de zaadcelproductie in het geding komt. Bij de Marokkaanse man was de situatie zo ernstig, dat hij volledig onvruchtbaar was.

De man heeft zijn conclusies getrokken en een echtscheiding aangevraagd. Zijn echtgenote riskeert bovendien een gevangenisstraf van een maand tot een jaar. Buitenechtelijke relaties zijn bij wet verboden in Marokko. Pijnlijk, pijnlijk.

Bron: nu.nl