McDonald’s gaat eindelijk veganisten tegemoet komen en introduceert als eerste fastfoodketen een vegetarische burger, een hamburger alleen dan zonder vlees. Tot op heden bestond er alleen nog maar de Veggie-burger die ook geen dierlijke producten bevatte echter had die geen veganistisch keurmerk omdat er namelijk sprake zou kunnen zijn van kruisbesmetting in de keuken met organische materialen.

Als we kenners mogen geloven dan zullen nog veel veggie-burgers gaan volgen in de (nabije) toekomst. “McDonald’s neemt met deze burger het voortouw van alle fastfoodketens, maar hierna zal de rest volgen” zegt Agema. De snackbar en de fastfoodketen van de toekomst bestaan namelijk alleen maar uit snacks zonder vlees. “Er zijn zoveel voedselschandalen, mensen eten steeds minder vlees. Ketens moeten wel mee veranderen.”

De McVegan is gemaakt van soja en is verder uitgerust met sla, ui en tomaat en heeft hiermee dus wel een veganistisch keurmerk gekregen. De burger werd in oktober getest en is nu vanaf eind december te koop in vooralsnog alleen Zweden en Finland. Wanneer de veganistische burger bij McDonald’s in Nederland te koop is, is nog niet bekend gemaakt. Moet eerlijk zeggen, wij staan er niet heel erg op te wachten. Doe ons maar gewoon een heerlijk ‘ouderwetse’ Big Mac…