Ben jij niet zo’n vroege vogel en heb jij ’s ochtends behoorlijke moeite om je bed uit te komen? No worry! Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die vaker op de snoozeknop rammen creatiever, gelukkiger, intelligenter én zelfs rijker zijn. Dus voel je vooral niet bezwaard als je tijdens het lezen van dit bericht nog in je bed ligt te stinken!

Het onderzoek van deze Britse studie schrijft namelijk dat mensen die het moeilijker hebben om op te staan intelligenter zijn dan wie meteen uit z’n bed springt bij het eerste geluid van de wekker.

Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina ontdekten dat mensen die vaker op de snoozeknop duwen intelligenter zijn dan wie dat niet doet. Dat heeft twee redenen.. Enerzijds hebben ze zich beter kunnen aanpassen aan de nieuwe technologieën, want het vergt natuurlijk ook wel wat zelfbeheersing om te doseren hoeveel keren je precies op die snoozeknop kan drukken. En anderzijds omdat ze meer luisteren naar hun lichaam en ervoor kiezen om niet volledig binnen de lijntjes te kleuren. Het is vooral daarom dat de snoozers ook gezien worden als creatiever en onafhankelijker.

Ben je een uitslaper? Dikke kans dat je dan ook gelukkiger én rijker bent

Bovendien zijn mensen die snoozen ook gelukkiger dan mensen die dat niet doen. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Southampton. Mensen die na 11 uur ’s avonds gaan slapen en opstaan na 8 uur ’s morgens zijn gelukkiger en verdienen meer.

Kijk, dit zijn nou onderzoeken waar we blij van worden!

Bron: Newsmonkey / Sciencedirect