Stel je eens voor, een soort Netflix alleen dan voor games. Hoe tof zou dat zijn? Dit idee ontstond niet zo lang geleden bij Microsoft toen ze plannen maakte om elke gamer op deze wereld te kunnen bereiken. Volgens hun voorspellingen zullen we namelijk in de toekomst meer dan twee biljoen gamers krijgen wat natuurlijk een gigantische markt is voor fabrikanten om hun producten aan te verkopen. 

Momenteel bestaat een dergelijke streamingdienst van games al, namelijk de Xbox Game Pass wat volgens Microsoft zo’n groot succes is dat ze het willen uitbreiden. Met deze game pass heb je toegang tot meer dan 100 titels, helaas zijn dit alleen niet de meest gewilde spellen. Vandaar dat Microsoft dit in de toekomst wilt optimaliseren door alle spellen toe te voegen aan deze dienst.

De uitvoering zal nog wel even wat voeten in de aarde hebben aangezien je voor een spel al gauw 60 euries betaald en het dus een redelijk duur geintje zou worden wil je deze kosten terugverdienen met een abonnement. Maar goed, het is inmiddels 2018 en alles is mogelijk…

Bron: FHM