Sinds 1 januari heeft de Amerikaanse staat Californië het kopen van cannabisproducten legaal gemaakt en bokslegende Mike Tyson probeert daar direct een slaatje uit te slaan. Hij heeft namelijk samen met twee zakenpartners op zo’n 100 kilometer van Death Valley National een zogeheten ‘canabis-ranch’ geopend op een veld van 16 hectare grond. 

Al eerder liet Tyson in de media doorschijnen een voorstander te zijn van medicinale cannabis en wilt dan ook zijn ranch gebruiken om onderzoek te doen naar het effect ervan op medische aandoeningen. Daarnaast wilt de oud-wereldkampioen ook een school starten waarbij wietkwekers de fijne kneepjes van het vak leren en les krijgen om zo effectief mogelijk cannabisplanten te kweken. Ook wilt Tyson met zijn ranch werkgelegenheid creëren voor oorlogsveteranen die moeilijk aan de bak komen in de hedendaagse maatschappij. Klinkt allemaal als een heel mooi verkooppraatje maar wij hebben zo’n idee dat ome Tyson een beetje teveel Narcos heeft gekeken de afgelopen tijd.

Door de legaliseren van marihuana is Californië nu de zesde staat in de VS waar iedereen die 21+ is maximaal 28 gr cannabis op zak mag hebben en thuis maximaal 6 hennepplanten mag hebben staan.

Bron: Telegraaf.nl