Uit onderzoek blijkt dat millenials de minst seksueel actieve generatie sinds tijden zijn die het niet alleen minder vaak doen maar ook over het algemeen minder partners in hun leven hebben. Voorheen werd altijd gesuggereerd dat de ‘boosdoener’ hiervoor porno zou zijn die als vervanger voor seks zou fungeren, wat op zich een logische verklaring zou zijn, maar blijkbaar lijken toch andere factoren een rol te spelen.  

Oorzaken
Één van de belangrijke oorzaken ligt aan de verandering in balans tussen werk en privé. Vaker en langer werken resulteert in een minder actief seksleven. Een andere oorzaak zou te maken hebben met het feit dat er steeds minder huwelijken plaatsvinden. In meerdere onderzoeken is namelijk aangetoond dat getrouwde mensen vaker seks hebben en aangezien millennials steeds langer wachten met trouwen resulteert dit dus ook in minder seks. Ook zou meespelen dat jongvolwassenen steeds vaker en langer medicijnen slikken zoals antidepressiva die negatieve bijwerkingen hebben op de sekslust.

Technologie
Ook is de oorzaak deels te wijten aan de constante vooruitgang in technologie die de afgelopen jaren zijn geboekt. Een steeds groter deel van ons leven vindt online plaats waardoor er dus steeds minder sprake is van persoonlijk contact en steeds meer van ‘virtueel’ contact.

Kortom, vindt je dat je te weinig seks hebt? Ga dan minder lang werken, ga eerder trouwen, stop met medicijnen slikken en leg je smartphone eens opzij en dan moet het vast goed komen..