De familie Swinkels staat decennia lang aan het hoofd van de Nederlandse bierbrouwerij Bavaria en toen alweer de 7de generatie binnen de familie het stokje overnam besloten ze als eerbetoon naar hun vaders een nieuw soort bier te ontwikkelen, de Swinckels’ superior pilsener! Niemand minder dan Morgen Freeman is het boegbeeld van het nieuwe biermerk en dan kan het haast niet anders dan dat het een groot succes gaat worden. Want zeg eerlijk, door alleen al naar de stem te luisteren van deze man raken wij al bijna gehypnotiseerd. 

“Swinckels’ superior pilsener is een eerbetoon aan intuïtie. Onze inner voice. Met zijn unieke stemgeluid en sterke persoonlijkheid is Morgan Freeman de perfecte spokesperson om dit verhaal bij een breed publiek bekend te maken, aldus Gijs Swinkels, Global Marketing Manager Swinckels. ”

Het kan zijn dat de Swinckels’ pilsener je bekend voorkomt, want na tien jaar maakt dit biertje de overstap van horeca naar retail en zal vanaf deze week in de supermarkten te vinden zijn. En met de “Inner voice”-campagne onder aanvoering van Morgen Freeman hebben we wel de indruk dat het letterlijk en figuurlijk in de smaak zal vallen bij de consumenten. De nieuwe pilsener wordt overigens gebrouwen met zuiver mineraalwater uit eigen bron (Lieshout) en wordt met exclusieve gist gekweekt. De hop die men gebruikt is een mengeling tussen de Cascade hop uit het Amerikaanse Yakima-vallei en de Duitse Polaris hop uit de Hallertau regio waarmee het een licht en verfijnde bittere pilsener is met een zachte afronding.

“We zien dat er behoefte is aan premium pils met smaak. Swinckels’ is geen speciaalbier, maar wel een heel speciaal bier. Het meest verfijnde pils in het reguliere pilsener-segment met een onderscheidend, complex en verfrissend karakter. Een bijzonder pils voor een breed publiek. Met het onderscheidende en verfrissende karakter en de stijlvolle uitstraling maak je gewone momenten bijzonder.”

De Swinckels’ pilsener zal te vinden zijn in de schappen in 6-packs of 15-packs voor een consumentenadviesprijs van € 5,99 en € 13,99. Er is overigens ook een kleinere giftpack (3 flesjes incl. glas) te koop voor € 2,99. Wij hebben de pilsener ondertussen al mogen proeven en we moeten eerlijk zeggen, hij is ons goed bevallen!