Weer een sterk fragmentje van Arjen in zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach, met dit keer als onderwerp: nepnieuws uit Rusland.

Nou is nepnieuws eigenlijk helemaal niet zo’n probleem in Nederland, dit wat de MSM ons maar al te graag wil doen geloven aangezien ze bijzonder veel aandacht aan besteed werd zonder feitelijke onderbouwing. De Telegraaf kopte zelf met: “Nepnieuwslawine“, nou dan moet het wel enorm zijn.. Feit is natuurlijk wel dat dit in andere landen als Engeland, Duitsland en Frankrijk wel het geval is. Wij zijn van mening dat je bij ieder nieuwsitem ook wel zelf na moet denken of dat dit nepnieuws zou kunnen zijn, welk onderwerp dan ook en/of de nieuwsbron waar je het leest. De bizarre werkelijk hierdoor is wel dat nieuwssites als nu.nl via Facebook artikelen kunnen laten markeren als fakenieuws, waardoor je een soort gecontroleerde media krijgt. Hierdoor kan dus niet alleen nepnieuws worden gemarkeerd, maar ook onderwerpen die liever niet naar buiten moeten worden gebracht.

Terug naar het fragment van Arjen.. De hele heisa is tot stand gekomen door een brief van Kajsa Ollongren van Binnenlandse zaken, waar zij refereert naar één concreet voorbeeld. Een nagemaakte overheids-website in Rusland waar nepnieuws over de MH17 ramp zou staan. Nope deze website noem je niet, want desinformatie. Wij vonden, net als de redactie van Arjen zelf, de website binnen 3 minuten. Alsjeblieft, graag gedaan. En oordeel vooral zelf..

Als we dit even samenvatten brengen de mainstream media dus nu zelf nepnieuws naar buiten, nietwaar?