Renault komt niet met een elektrische variant van de Clio, maar brengt de vijfdeurs hatchback wel met een hybride-aandrijflijn. Dat laat de fabrikant weten aan de vooravond van zijn internationale debuut op de Autosalon van Genève 2019.

Renault Clio V

De vijfde generatie Clio, ofwel Renault Clio V, bezit net zoals het oorspronkelijke model over alle kenmerken van een hoogwaardige wagen. Het design daarentegen is, liggend aan wie je het vraagt, nauwelijks herkenbaar. Volgens principe ‘Evolutie en Revolutie’ biedt de Clio een volwassener carrosserieontwerp en een volledig nieuw interieur. Aanzienlijk is de voorziening van de hybride E-Tech aandrijflijn, waarmee Groupe Renault zijn 2022-doelstelling van ‘twaalf geëlektrificeerde modellen in het aanbod’ nastreeft. Let wel, deze aandrijflijn is vanaf 2020 leverbaar.

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault: ‘De vijfde generatie Clio is heel belangrijk voor Renault, want het is de populairste auto in zijn segment en de op één na bestverkochte auto in heel Europa. De Clio is een icoon en de nieuwste generatie verenigt het beste van alle voorgaande generaties. Het uiterlijk van de Clio IV trok veel nieuwe klanten en doet dat nog steeds. Daarom hebben we dat DNA gehandhaafd en er moderniteit en elegantie aan toegevoegd. Het interieur is juist revolutionair gewijzigd. Het heeft een kwalitatief aanzienlijk hoogwaardigere uitstraling, is verfijnder en bevat meer technologie.’

Voor nu valt er te kiezen uit een breed gamma benzinemotoren en dieselmotoren. Vermogens variëren van 100 tot 130 pk en elke motoroptie is exclusief aan de nieuwe Clio. Meer weten? Info.