De lancering van een nieuwe toptelefoon is altijd een groots evenement. Van tevoren worden er allerlei geruchten gelekt en hebben journalisten soms zelfs foto’s van zo’n toestel. Waar we de afgelopen weken heel benieuwd naar waren? De nieuwe Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e. En daar zijn ze dan! Lees alles over de nieuwste generatie in de Samsung Galaxy-familie.

Samsung Unpacked: een spetterende lancering

Op de lancering van de nieuwe Samsung kwam veel publiek af. Geen verrassing, want de Samsung Unpacked-evenementen zijn altijd spectaculair. Samsung Unpacked is de naam van het evenement waarop de fabrikant zijn nieuwe toestellen presenteert. Dit jaar was het op 20 februari in San Francisco. En omdat de S10 de tiende Samsung Galaxy is, pakte Samsung het groots uit. De fabrikant onthulde maar liefst drie varianten van de nieuwe S10: de Samsung Galaxy S10, S10+ en S10e. Driedubbele pret!

Hoe ziet de Samsung Galaxy S10 eruit?

Na tien jaar Samsung Galaxy-telefoons weet de fabrikant hun ontwerp te perfectioneren. De Galaxy S10 en S10+ hebben het vertrouwde Edge-display gekregen waarbij het scherm aan de zijkanten afgerond wordt. Nieuw is het Infinity-O scherm: dit vernieuwde scherm van Samsung is een en al scherm met een piepklein gaatje voor de camera. Dat ziet er gelikt uit!

Wat kan de Samsung Galaxy S10 allemaal?

Naast dat coole uiterlijk heeft de S10 ook onder de motorkap heel wat vette features! Van een ingebouwde vingerafdruksensor tot driedubbele camera’s. Er valt genoeg te ontdekken aan de nieuwe S10. We zetten de feitjes even voor je op een rij! Wil je alle specs eens met elkaar vergelijken? Check dan de Samsung Galaxy S10 bij KPN.

Onzichtbare vingerafdruksensor

Veilig en snel je smartphone ontgrendelen? Dat kan met de vingerafdruksensor in de drie Galaxy S10’s. Bij de S10e zit ‘ie in de startknop aan de zijkant, bij de andere twee is de sensor onzichtbaar. Bij de Galaxy S10 en S10+ zit de vingerafdruksensor namelijk in het scherm verwerkt. Wat? Jawel, geen buttons meer, gewoon je vinger op het scherm leggen! Dit werkt via een ultrasonische sensor. Dat werkt met geluidsgolven en in plaats van warmte en druk, waardoor je de telefoon ook ontgrendelt met koude of natte vingers.

Slaap zacht!

Grote kans dat je met de Samsung Galaxy S10 telefoons beter slaapt. Hoe dat zit? De smartphones dempen blauw licht. Hierdoor zijn je ogen minder snel vermoeid en slaap je sneller én beter. Dit is te danken aan het nieuwe Dynamic Amoled-schermtype van de telefoons. Deze verbeterde OLED-schermtechnologie heeft ook een hogere helderheid en HDR10+ voor een hoger kleurcontrast. Zo is het beeld van video’s en games nog mooier.

Perfecte samenwerking met Samsung Galaxy Buds

De toekomst is draadloos, zagen we bij het Samsung Galaxy Unpacked Event. Daarom zijn er mooie draadloze oortjes beschikbaar voor de Galaxy S10. Deze Galaxy Buds verbind je via Bluetooth en werken naadloos met de telefoon samen. En dan kun je ze ook nog eens draadloos opladen via de telefoon. De Galaxy S10 toestellen hebben Wireless PowerShare, waarbij je de telefoons als oplaadplatform gebruikt voor andere draadloos op te laden apparaten. Handig!

Slim, snel en zuinig

Steeds meer smartphones hebben kunstmatige intelligentie. Zo ook de Galaxy S10. ‘Artificial Intelligence’ analyseert je gebruik en weet zo wanneer je welke apps gebruikt. Deze starten dankzij deze slimmigheid extra snel op. Ongebruikte apps zet ‘ie op die momenten in de spaarstand, waardoor de batterij lekker lang mee gaat.

Episch goede foto’s

Samsung staat al een tijdje bekend om zijn uitstekende smartphonecamera’s, maar de prestaties van de nieuwe Galaxy S10’s slaan echt alles. Samsung noemt het zelf: Epic Shot camera. Alle S10-modellen zijn uitgerust met een ultragroothoek 16-megapixel camera en een 12-megapixel Dual Pixel-camera. Deze ultragroothoeklens zorgt dat je het in z’n geheel op de gevoelige plaat legt.  De S10 en S10+ hebben ook nog eens een 12-megapixel telelens om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen.

Superslimme lens

De kunstmatige intelligentie waar je net over las vind je ook terug in de camera-app. De telefoons herkennen objecten die je fotografeert en passen daar camera-instellingen op aan. Zo schiet je altijd het perfecte plaatje van je hond, dat mooie uitzicht of dat lekkere eten. Met maar liefst 30 verschillende scenario’s herkent de S10 alles wat je voorschotelt!