Mario Kart is de volgende grote Nintendo-franchise die een smartphone-versie krijgt. Nintendo heeft vandaag Mario Kart Tour aangekondigd!

Mario Kart Tour

De app, Mario Kart Tour, moet voor april 2019 verschijnen voor smartphones en is nu in ontwikkeling, aldus Nintendo op Twitter.

Nintendo noemt Mario Kart Tour een “mobiele applicatie”. Hoewel Mario Kart Tour in essentie een game kan zijn, zou het mogelijk ook een applicatie of een game kunnen zijn die samenwerkt met een andere Mario Kart-game, bijvoorbeeld op de Switch.

De één na bestverkochte Nintendo-game afgelopen jaar was Mario Kart 8 Deluxe op de Switch. Alleen Super Mario Odyssey verkocht meer. Het is dus niet gek dat Nintendo werkt aan een nieuwe Mario Kart.

Het bedrijf heeft al diverse games op smartphones uitgebracht. Na het sociale spel Miitomo, dat later dit jaar offline gaat, heeft het ook mobiele games rondom Animal Crossing, Super Mario Run en Fire Emblem uitgebracht. Daarnaast heeft het samen met Niantic en GameFreak het populaire Pokémon Go gelanceerd.